Verkoop informatie

Wij zijn blij dat je interesse hebt om bij ons jouw zelfgemaakte producten te gaan verkopen. Uiteraard wil je eerst weten hoe dit precies in zijn werk gaat en wat dit voor jou betekent.


Kan ik mijn account bij DIY-creations weer gemakkelijk verwijderen?

Wanneer je een account hebt bij DIY-creations kun je dit account weer gemakkelijk verwijderen op de 'mijn account'- pagina.

Moet ik mij inschrijven bij de Kamer van Koophandel om te verkopen bij DIY-creations?

Je hoeft je niet in te schrijven bij de KvK om te gaan verkopen bij DIY-creations. Pas wanneer je meer gaat verdienen kan het raadzaam zijn om er een bedrijf van te maken.

Kijk voor het exacte maximumbedrag aan bijverdiensten even op de website van de belastingdienst. 

Wat kan ik allemaal doen nadat ik mij geregistreerd heb als verkoper?

Je kunt je producten onbeperkt te koop aanbieden op onze website en van jouw hobby je werk maken. Het deel waar jouw producten in komen te staan is ons verkoopplatform. 

Op het platform krijg je vervolgens je eigen webshop waar al jouw producten in komen te staan. Het is nu aan jou om reclame te gaan maken voor je eigen webshop, uiteraard helpen wij je hiermee door reclame te maken voor ons platform. 

Heb je je eigen bedrijf en wil je dit vermelden in je eigen webshop bij DIY-creations? Dan kun je dit kosteloos doen door je website te vermelden bij de omschrijving die je aan je producten geeft. Op deze manier wordt het bereik van je eigen website of bedrijf aanzienlijk vergroot. 

Wat zijn de kosten?

De volgende pakketten zijn momenteel beschikbaar:

*€ 5,00 voor 12 maanden

*€ 3,00 voor 6 maanden

*€ 2,00 voor 3 maanden

Hiermee kun je gedurende die periode producten verkopen, je eigen merk/winkel promoten en nog veel meer. Op het moment dat je periode bijna voorbij is word je hiervan op de hoogte gesteld. Je hebt dan de keus om een nieuw pakket te kopen voor en jaar van € 5,- of om je account niet meer te gebruiken. 

Hoe werkt het?

Onder het logo van DIY-creations zie je de knop verkopen op DIY-creations. Hier kun je vervolgens een verkopersaccount aanmaken. Heb je al een normaal account om artikelen te kopen? Log dan eerst in met het normale account om het registreren gemakkelijker te maken. Ben je student en in het bezit van een studentenkaart? Kies dan voor een studenten-verkopersaccount.  Vervolgens kun je via "mijn account" je producten in je eigen shop plaatsen door te klikken op "product toevoegen". Per product heb je de mogelijkheid om meerdere foto's  toe te voegen. 

Na het toevoegen van je product zal op je account te zien zijn dat het product de status "afwachting" krijgt. Dit betekend dat DIY-creations controleert of het product wel handgemaakt is. Wanneer wij je product hebben goedgekeurd krijg je hier een bericht van. Dit laatste bericht betekent dat je product vanaf dat moment te zien is in de webshop.

Let op: Verkoop je één van je producten op een andere manier dan bij DIY-creations, vergeet dan niet dit product weer te verwijderen door naast je product onder acties op de balkjes te drukken. Vervolgens zie je de mogelijkheid je product te bewerken of te verwijderen.

Is er interesse in je product dan krijg je hier per e-mail bericht van. Houd je e-mail dus na het plaatsen van producten goed in de gaten. Heb je een product verkocht? Verzend dit dan zo snel mogelijk met de Post NL. Mocht je liever een andere bezorgdienst inschakelen dan kan dit mits je dit met de klant overlegt.  

Je bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid en kwaliteit van de producten die je verkoopt. Belangrijk hierbij is dat je met je producten en de prijs hiervan levert wat de klant verwacht. Wanneer een klant hier ontevreden over is, krijgt hij of zij de mogelijkheid om hierover contact met jou op te nemen. Je bepaalt dan zelf wat je met deze klacht wil doen. DIY-creations vindt betrouwbaarheid en service erg belangrijk en wanneer wij merken dat één van onze verkopers dit niet of onvoldoende biedt kunnen wij besluiten je account te deactiveren. 

Heb je nog meer vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat wij hiermee niet al je vragen beantwoord hebben. Daarom willen wij je vragen om ons daarbij te helpen en contact met ons op te nemen voor alle vragen die wij nog niet voor je beantwoord hebben. Dit kun je doen via onze contactpagina.